NOWY! CAMINO 2023-BAGAŻ podręczny Ryanair
NOWY! Autor: Małgosia | Dodano: 2023-05-16 20:40:44
Mam pytanie odnośnie bagażu podręcznego-lecę w czerwcu na Camino liniami Raynair i mam jedynie wykupiony bilet na bagaż podręczny -jakie macie doswiadczenia w tym sezonie-są jakies problemy z przewozem plecka wys.ok 50cm? Robiąc obecnie obmiary plecak ma po 5 cm wiecej niz podawany bagaż podręczny.Prośba o podzielenie się doświadczeniem czy rzeczywiście jest przestrzegana zasada dokładnego mierzenia czy mozna zaryzykować z taką wielkością. Będę wdzięczna za uwagi.
Małgosia
NOWY! Autor: Piotr Paweł | Dodano: 2023-05-17 20:11:00
Ja bym nie ryzykował. Ryan zmienił bodajże rok temu zasady przewozu bagażu - dawny bagaż podręczny to raczej torba podróżna o wymiarach 40x25x20 i ma zmieścić się pod fotelem-plecak na camino raczej nie spełnia tych wymogów- opcja bagażu rejestrowanego do 10 kg spełnia nasze potrzeby ale jest dodatkowo płatna-jednak warto dopłacić,niż oczekiwać niemiłych niespodzianek na lotnisku...byłem w zeszłym roku świadkiem przepychanek z załogą podczas boardingu i o dziwo nie byli to Polacy lecz Portugalczycy i Hiszpanie...
BC
NOWY! Autor: Leszek | Dodano: 2023-05-18 07:43:26
Nigdy nie leciałem stąd pytania Ryanair dopuszcza bagaż podręczny do schowka o długości 55 cm. mój plecak ma 57 ktoś to sprawdza ?.
NOWY! Autor: b. | Dodano: 2023-05-18 15:51:28
Jeśl masz wykupiony piorytet to moze się udać, jeśli nie to tylko bagaż, który mieści się pod fotelem
NOWY! Autor: b. | Dodano: 2023-05-18 15:51:31
Jeśl masz wykupiony piorytet to moze się udać, jeśli nie to tylko bagaż, który mieści się pod fotelem
NOWY! Autor: Małgosia | Dodano: 2023-05-18 20:56:28
Dziękuję za informacje.W zeszłym roku rowniez miałam takie obawy ale zaryzykowałam i nie było niespodzianek.A może jest już ktos z Was kto odbył Camino 2023 i leciał może liniami Ryanair i zechciałby podzielić się wiedzą?Pozdrawiam .Małgosia
NOWY! Autor: Przemysław | Dodano: 2023-05-28 15:10:43
Ja latam dość często z dużym bagażem podręcznym Plecakiem Cabinmax 55x40x20 można zabrać do Ryanaira mając Priorytem, masa plecaka to tylko około 700gram idealnie się sprawdzał poczas Camino, szczerze polecam aby nie było niespodzianek.