Camino de Santiago

To nie droga jest trudnością... To trudności są drogą...

NOWY! Hamak?

NOWY! Autor: Mariusz z Ostrołęki | Dodano: 2009-05-22 11:09:25

Mam pytanie do tych co już byli na Camino: Czy ktoś się spotkał z osobami, które zamiast na materacach czy łóżkach spały w hamaku. Wybieram się właśnie 16 czerwca na Camino Primitivo i przyglądam się różnym forom na caminowiczów. Dużo osób pisze o pluskwach i różnego rodzaju robakach, które utrudniają noclegi. Śpiąc natomiast w hamaku jest o wiele łatwiej zadbać o bezpieczeństwo przed insektami. A zatem czy istnieje też taka możliwość rozwieszenia hamaka w schronisku?
pozdrawiam

NOWY! Autor: mypielgrzymi | Dodano: 2009-05-22 11:27:13

Gdybym miał strzelać, powiedziałbym, że będą z tym problemy. To tak jakbyś jechał do kogoś w gości i próbował w czyimś domu wieszać hamak. Za dużo byłoby z tym zamieszania. Jednak do odważnych świat należy :)

Pozdrawiam. Kuba.

NOWY! Autor: luca | Dodano: 2009-05-22 14:26:35

Bylam na camino w 2005 i nie spotkalam sie z taka mozliwoscia.Schroniska byly dobrze zagospodarowne i nie wiem czy zmiescisz tam swoj hamak. 9.06 wyruszam  trasa "norde" i licze na to, ze nie spotkam zadych pluskiew:)))

NOWY! Autor: krystyna | Dodano: 2009-05-24 11:34:47

Mariusz

po powrocie z camino podziel sie proszę informacjami o primitivo. Ja tez się wybieram ale jesienią i troche się obawiam jakie tam sa warunki w schroniskach i czy oznakowanie trasy nie jest gorsze niż na camino france, którym szłam w zeszłym roku.

buen camino

NOWY! Autor: Mariusz z Ostrołęki | Dodano: 2009-05-25 09:44:25

Jak wrócę, to na pewno zamieszczę garść informacji o trasie i warunkach tam panujących.

Pozdrawiam wszystkich