Camino de Santiago

To nie droga jest trudnością... To trudności są drogą...

NOWY! Prośba o pomoc

NOWY! Autor: Bartosz | Dodano: 2009-07-18 16:58:08

Witam
W przyszłą niedzielę tj. 26 Lipca, razem ze znajomym wylatujemy do Francji na nasze Camino. Plaowany powrót przez Wlk. Brytanię, Norwegię. Dopiero dzisiaj, zdałem sobie sprawę, że konieczny jest Nam paszport z racji przelotu przez Oslo. Okazało się, iż towarzysz nie posiada tego dokumentu. Logicznym jest, że nie zdoła wyrobić go w tydzień. Są dwie możliwości: zmienienie trasy, co wiąże się z kosztami lub, złożenie wniosku o wydanie paszportu i następnie wysłanie go przez kogoś z rodziny, na adres znajdujący się przy trasie Camino de Frances, a właściwie przy końcu tej trasy. Zwracam się więc z uprzejmą prośbą do osób mieszkających w tych rejonach, a także do osób, mogących pomóc w jakikolwiek inny sposób.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

NOWY! Autor: tomek | Dodano: 2009-07-18 22:16:05

najlepiej zadzwon do ambasady norweskiej i zapytaj sie czy potrzebny jest paszport czy wystraczy nowy dowod osobisty. norwegowie stosuja wiele przepisow z schengen mino iz nie sa w unii.

NOWY! Autor: JSS | Dodano: 2009-07-18 22:46:18

Mialem podobny problem z  paszportem /jego ważnosc sie skończyła/ a wyjezdzałem za 3 dni.W biurze paszportowym skierowano mnie do /nie pamietam jaka funkcje pelnił / wyjasnilem wszystko i po 2 dniach mialem  paszport.Czyli  wszystko jest mozliwe.To bylo we Wroclawiu.

NOWY! Autor: Bartosz | Dodano: 2009-07-18 23:04:59

Dowiedziałem się, że właśnie z racji przynależności do Schnegen, paszport nie jest obowiązkowy.

NOWY! Autor: januszrudzki | Dodano: 2011-10-31 20:00:51

Zwracam się z prośbą do wszystkich ludzi dobrej woli i wielkiego serca o pomoc finansową,
liczy się nawet każda złotówka, pieniądze przez Państwa ofiarowane w całości zostaną spożytkowane na
leczenie mojego schorzenia by zahamować proces postępowania, (rdzeniowy zanik mięśni).
Bardzo bardzo proszę o pomoc.
Nazwa beneficjenta BofA re: PAYPAL PTE LTD
Nazwa banku Danske Bank A/S S.A.
Oddział w Polsce, Warszawa
Numer rachunku 18236000050000004550274086
Identyfikator przelewu. Tytułem: 516R6W4BNPJ70R0